Recept:

Csak alaprecept van (de inkább az sincs 🙂) mert mindig úgy állítom össze a sütik tésztáját, ami éppen itthon van.. Tehát az összetevők: két marék tönkölyliszt (lehet más nemfehér liszt is), egy marék mag, itt forrázott szeletelt mandulát és diót használtam) Egy pár szem aszalt datolya feldarabolva. 3-4 kanál rizsszirup ( a legjobb gluténmentes édesítő !), és a tészta állagától függő mennyiségű rizstej. (de persze jöhet a zab-mogyoró-mandula-,stb. tej is). A keverékhez egy kevés szódabikarbónát is teszünk, így az élesztőt is kiváltjuk. Néha teszek hozzá egy kevés szezámolajat is. Összekeverjük a hozzávalókat. Lágyabb kenyértészta állagú legyen. Ha ennél keményebb, vagy folyósabb, tejjel vagy liszttel változtassunk rajta.

Bekenem biomargarinnal a sütőedényt, majd meghintem liszttel, és kb 40 -50 percre be a sütőbe. Villapróbával ellenőrzöm, mikor van kész. A sütési idő nagyban függ attól, hogy melyik teljes kiőrlésű lisztet használom, ezért nem írtam fix sütési időt. Gluténmentes változatában csak a tönkölylisztet kell rizslisztre cserélni.

Garantáltan nagyon finom !