VEGÁN MÁKTORTA, mákos almás diós pite kerámia sütőedényben
Hozzávalók:
1.: előszöris egy sütőedény.. ha éppen nincs a szekrényben, meg is rendelheted it: www.siposagnes.hu
- két marék tönkölyliszt (vagy amit szeretsz)
- egy csipet só
- egy csipet szódabikarbóna
- 2-3 kanál rizsszirup (vagy más édesítő)
- rizstej: annyi, hogy egy lágy kenyértésztát kapjunk
ezeket összekeverjük és egy növényi zsiradékkal kikent cseréptepsibe öntjük. Sütőbe toljuk kb 15 percre, légkeverésesbe 170 C-ra. Ha kivettük, szórjuk meg egy darab lereszelt almával, majd utána mozsárban törjünk diót, azt is szórjuk rá.
2. a tészta másik feléhez:
- a lisztnél egy kicsivel több mák (súlyra)
- 2 kanál rizsszirup
- egy csipet szódabikarbóna
- egy kanálnyi tönkölyliszt
- egy kanálnyi tönkölydara – mert nekem híg lett a mákmassza, de ez elhagyható
- egy kevés rizstej
A mákmasszát is belekenjük a tepsibe, kártyával elsimítjuk, mert az is fontos, hogy szép 🙂 legyen a sütink. Sütőbe rakjuk 30 percre, légkeverésesbe 165 C-ra. Tűpróbáig sütjük. Pompás mákos süti ! Jó kedvet a sütéshez 🙂
nagyon finom a süti és szép is