VEGÁN MÁKTORTA, mákos almás diós pite kerámia sütőedényben

Hozzávalók:

1.: előszöris egy sütőedény.. ha éppen nincs a szekrényben, meg is rendelheted it: www.siposagnes.hu

  • két marék tönkölyliszt (vagy amit szeretsz)
  • egy csipet só
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 2-3 kanál rizsszirup (vagy más édesítő)
  • rizstej: annyi, hogy egy lágy kenyértésztát kapjunk

ezeket összekeverjük és egy növényi zsiradékkal kikent cseréptepsibe öntjük. Sütőbe toljuk kb 15 percre, légkeverésesbe 170 C-ra. Ha kivettük, szórjuk meg egy darab lereszelt almával, majd utána mozsárban törjünk diót, azt is szórjuk rá.

2.  a tészta másik feléhez:

  • a lisztnél egy kicsivel több mák (súlyra)
  • 2 kanál rizsszirup
  • egy csipet szódabikarbóna
  • egy kanálnyi tönkölyliszt
  • egy kanálnyi tönkölydara – mert nekem híg lett a mákmassza, de ez elhagyható
  • egy kevés rizstej

A mákmasszát is belekenjük a tepsibe, kártyával elsimítjuk, mert az is fontos, hogy szép 🙂 legyen a sütink. Sütőbe rakjuk 30 percre, légkeverésesbe 165 C-ra. Tűpróbáig sütjük. Pompás mákos süti ! Jó kedvet a sütéshez 🙂