Szabadtüzű főzőfazék

Szabadtüzű főzőfazék

16 500 Ft Nettó: 12 992 Ft

3 készleten

Szabadtüzű főzőfazék

3 készleten

Cikkszám: 1604004-1-1 Kategóriák: ,

Szabadtűz mellett használandó kb 3 literes főzőfazék. (2, 5-3 liter az űrtartalma. Kézimunka, eltérhetnek a méretek! )

A tetőn két pici fül van,mely lehetővé teszi, hogy megfordítva praktikus kóstolókanál-tartó váljon belőle.

Babfőzőnek is mondják egyes vidékeken. Leveses ételek készítésére kiválóan alkalmas. Használati útmutatót, vagyis hogyan kell használni a főzőfazekat, mi csinálhatunk illetve mit ne csináljunk főzés közben – ezeket az infókat mind adom a fazékhoz.

Rövid használati útmutató: tüzet rakunk, és kissé távolabb-kb 20-25 cm-re elhelyezzük a fazekat- a két fül a tűzzel ellentétes oldalon.  Amikor a fazék oldala kissé átmelegedhetett, pakoljuk majd mind közelebb a tüzet (fákat) a fazékhoz, míg kb 45 – 50 perc után – amikor úgy ítéljük meg, hogy már egészen tűzforró a fazék oldala – lehet az edény falához pakolni a fát. Mindig csak kevés fával tüzeljük! Kavarni nem kell, mert a leves fog előbb-utóbb forogni a fazékban. Forgatni sem kell az edényt – sőt nem is szabad, mert hősokk miatt megrepedhet. Ugyanilyen okból kifolyólag hirtelen elvenni a tűztől, sok hideg vízzel fölönteni, hideg kőre tenni SEM szabad. Ha már csak gyengén parázslik a tűz, akkor vegyük el a fazekat. Máskülönben addig is lehet szedni az ételből, ha elkészült.
Pásztorétel-recept minden edényhez jár. Jól kipróbált, többször nagy társaságoknak megfőzött ételek receptjeit adom a fazekakhoz. Ezek pl: csülkös bableves, hajdinás vargányaleves, káposztás lencse, céklaleves…Stb.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szabadtüzű főzőfazék” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cím

Go to Top