Szabadtüzű főzőfazék

8 900 Ft Nettó: 7 008 Ft

2,5 literes szabadtüzű főzőfazék

Cikkszám: 1604004 Kategóriák: ,

Szabadtűz mellett használandó 3 literes főzőfazék. Babfőzőnek is mondják egyes vidékeken. Leveses ételek készítésére kiválóan alkalmas.
Használata: tüzet rakunk, és kissé távolabb-kb 20-25 cm-re elhelyezzük a fazekat- a két fül a tűzzel ellentétes oldalon. Nagyon praktikus a kecskefül, így nem fog átforrósodni a  két fül. Amikor a fazék oldala kissé átmelegedhetett, pakoljuk majd mind közelebb a tüzet (fákat) a fazékhoz, míg kb 45 – 50 perc után – amikor úgy ítéljük meg, hogy már egészen tűzforró a fazék oldala – lehet az edény falához pakolni a fát. Mindig csak kevés fával tüzeljük! Kavarni nem kell, mert a leves fog előbb-utóbb forogni a fazékban. Forgatni sem kell az edényt – sőt nem is szabad, mert hősokk miatt megrepedhet. Ugyanilyen okból kifolyólag hirtelen elvenni a tűztől, sok hideg vízzel fölönteni, hideg kőre tenni SEM szabad. Ha már csak gyengén parázslik a tűz, akkor vegyük el a fazekat. Máskülönben addig is lehet szedni az ételből, ha elkészült. Ez a fazék fedő nélküli.
Pásztorétel-recept minden edényhez jár. Jól kipróbált, többször nagy társaságoknak megfőzött ételek receptjeit adom a fazekakhoz. Ezek pl: csülkös bableves, hajdinás vargányaleves, káposztás lencse, céklaleves…Stb.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szabadtüzű főzőfazék” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Cím

Go to Top